Waar begin ik?

Paragraaf Voortgang:

Je hebt nu je ‘persoonlijke CV’ (p-CV) gemaakt met wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Plaats je p-CV in een aparte map en maak aanpassingen of aanvullingen als je gedurende je sollicitaties meer ontdekt over jezelf en je wensen.

Met je p-CV in de hand kun je advertenties gaan scannen en kijken of een baan bij je past. Bekijk deze advertenties vanuit jezelf: wil ik deze baan? Past die baan bij mij? Past het bedrijf bij mij? Analyseer de advertentie en lees tussen de regels door: een vraag om een stressbestendige en accurate kandidaat betekent soms dat het bij dat bedrijf een zooitje is en dat ze iemand zoeken die 24/7 vuurtjes blust!

Nu je een p-CV hebt, kun je ook actief gaan solliciteren bij bedrijven die jij aantrekkelijk vindt. Kijk op sites, zoek daar naar vacatures of stuur een open sollicitatie. Maak ook gebruik van je persoonlijke netwerk. Schaam je niet, vertel tegen iedereen dat je werk zoekt en wat voor werk je zoekt en waarom. Waarom dat waarom? Dezelfde baan roept bij verschillende mensen verschillende associaties op (denk

aan het voetballer voorbeeld: misschien denk jij aan het ‘in the spotlight’ staan en denkt een ander aan het in teams werken) Een kennis kan net weet hebben van een baan, die precies voldoet aan jouw drijfveren en doelen. Vervolgens wordt het bijna een schot voor open doel, want niets werkt beter dan ge├»ntroduceerd worden!

ToetsenStatus
2018-04-22T11:41:08+00:00